De afgelopen maanden heb ik al vaker gezegd dat ik mij niet kan voorstellen hoe iemand kan herstellen van een burnout zonder de begeleiding die ik bij Veerkracht heb gekregen. Tijdens het traject bij Veerkracht heb ik heel veel over mijzelf geleerd. 

Deskundige en betrokken mensen hebben mij geholpen om in te zien welk gedrag effectief is, zonder mij daarbij het gevoel te geven dat ik het al jaren fout doe. Zoals vaak tegen mij is gezegd: ’het heeft je ook ver gebracht, alleen is de balans nu wat doorgeslagen’. Bijvoorbeeld bij psychomotorische therapie heb ik letterlijk gezien hoe moeilijk het is om ‘alle ballen in de lucht te houden’  en zag ik welke eisen ik daarbij aan mijzelf stelde. Daarbij kreeg ik de nodige handvatten om op een andere manier naar de situatie en mijzelf te kijken en deze te beïnvloeden. Bij creatieve therapie is het niet de bedoeling om iets moois te maken; belangrijk is het gesprek dat ontstaat tijdens de therapie. Hierbij heb ik gemerkt dat emoties kunnen helpen en niet alleen lastig zijn.

 

Tijdens een week ontstond er vaak binnen één therapievorm een thema dat thuis en in de andere therapie sessies automatisch terug kwam. De samenwerking tussen de therapeuten onderling en met mij, is de kracht van dit traject. Daarbij heb ik mij enorm gesteund gevoeld in deze lastige periode. Dat wil niet zeggen dat ik er nu ben. Ik heb nog veel werk te doen maar in dit traject heb ik een goede start gekregen met nieuwe middelen om zowel mijn fysieke als mijn mentale problemen te lijf te gaan. Ook zal ik niet aarzelen om opnieuw een beroep te doen op Veerkracht als dit nodig is

Terug

Please reload

Leijenseweg 115e  |  3721 BC Bilthoven  

  • Blogger - Black Circle
  • Twitter Classic
  • Instagram Social Icon

​© 2019 Veerkracht Zorg