Langdurige pijnklachten en niemand lijkt te begrijpen wat er aan de hand is.


Bent u iemand met langdurige pijnklachten of kent u zo iemand in uw omgeving? Dan weet u hoe vermoeiend en bepalend deze pijnklachten kunnen zijn. Het vervelende is dat er bij deze pijnklachten vaak hulp is gezocht, maar het niet duidelijk is wat er nu echt aan de hand is.

Je gaat naar de huisarts en vaak wordt je verwezen naar een therapeut of een medisch specialist. In veel gevallen is er zelfs sprake geweest van aanvullend onderzoek in de vorm van bijvoorbeeld X-foto, MRI, CT-scan of bloedonderzoek. Helaas geven deze onderzoeken vaak geen of onvoldoende verklaring voor de pijnklachten.

In de hele wereld is chronische pijn een groot probleem. Er zijn veel misvattingen, mythes en onnodige angsten omtrent pijn. De meeste mensen, inclusief veel mensen uit de gezondheidszorg, hebben geen weet van het begrip ‘ pijn’ .

Pijn is een normale en beschermende reactie van de hersenen op basis van de aangeleverde informatie uit het lichaam. In alle gevallen beslissen de hersenen of iets pijn doet of niet. Als pijn langdurig is en er medisch geen (weefsel) schade of pathologie is vastgesteld, dan staat de pijn niet meer in verhouding tot een weefselschade. De hersenen zien dan blijkbaar toch een dreiging. De truc is om uit te vinden welke dreiging ervoor zorgt dat de hersenen deze (pijn) actie blijven uitvoeren.

Daarom is het belangrijk om een stap terug te nemen en het grote plaatje te bekijken. Dat doe je door alle aspecten die van invloed zijn op de pijn goed te inventariseren. Denk aan lifestyle (bewegen, voeding, medicijnen, stress, roken, drinken), de betekenis die pijn in je leven heeft gekregen en persoonlijke omstandigheden. Vaak hebben financiële problemen, relatieproblematiek en onrust op het werk een negatieve invloed op de pijn. Ook trauma’s uit het verleden en lang op je tenen lopen kunnen hierin een grote rol spelen.

Wanneer pijn aanhoudt en het voelt alsof het je leven beheerst, dan is het moeilijk om een weg naar herstel te vinden.

Veerkracht Zorg heeft geschoolde, ervaren en deskundige zorgprofessionals die uw persoonlijke verhaal inventariseren en een duidelijk plan van aanpak kunnen opstellen. Dit met een betrokken multidisciplinair team dat pijn begrijpt.

Veerkracht Zorg kijkt anders naar de klachten, waardoor er nieuwe mogelijkheden ontstaan.


Featured Posts
Recent Posts
Search By Tags
Er zijn nog geen tags.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

Leijenseweg 115e  |  3721 BC Bilthoven  

  • Blogger - Black Circle
  • Twitter Classic
  • Instagram Social Icon

​© 2019 Veerkracht Zorg