Plotsklaps dooft het vuur

18 Feb 2016

Plotsklaps dooft het vuur. Je voelt het laatste restje energie uit je lichaam wegstromen: ‘burn-out’ is de boodschap. Wat begon met wat piekeren en soms vervelende hoofdpijn, is uitgedijd tot een hele waaier aan klachten; in je hoofd én lijf. The body keeps the score en die uitslag komt nu keihard naar buiten.

 

Alleen: was het wel zo onverwacht? Die uitputting, angst- en paniekklachten, overgevoeligheid voor prikkels en depressieve klachten komen niet uit de lucht vallen. Je realiseert je dat al die signalen in je lichaam, die je zo lang hebt genegeerd, er niet voor niets waren: concentratieproblemen, stemmingswisselingen, het opgejaagde gevoel, de pijn in je hoofd, nek, schouders of (onder)rug, etc. etc. En je weet nu één ding heel zeker: je moet ermee aan de slag. De vraag is: hoe?

 

Ter geruststelling: je bent niet de enige. Liefst 13% van de werknemers in Nederland kampt met een burn-out. En het gemiddeld verzuim is 189 dagen. Je stapt kortom niet van vandaag op morgen uit deze diepe dip. Werkelijk herstel vraagt tijd en toewijding.

 

Wie kan je helpen? Als eerste je huisarts of bedrijfsarts; die is altijd het vertrekpunt. Psychologische begeleiding is een logische (en meestal noodzakelijke) volgende stap. Maar, je bent niet alleen geestelijk uitgeput; in je héle lijf rinkelen de alarmbellen. Waar komen die fysieke klachten vandaan? Hoe kom je ervan af? En hoe leer je in het vervolg dat soort klachten tijdig te herkennen en pas op de plaats te maken?

 

Deze en evenzoveel andere vragen komen allemaal aan bod bij een specialistische, multidisciplinaire behandeling bij Veerkracht Zorg. Geest én lichaam zijn één en komen - goed getimed - allebei aan bod. Vandaar, nog één keer, die term ‘multidisciplinair’.
Je gaat, zoals gezegd, aan de slag met je burn-out. En je wordt daarbij begeleid door een heel team specialisten. Je veerkracht terugvinden en vergroten. Leren luisteren naar je hele lijf. Je lichaam liegt namelijk niet. Nooit.

 

"Tussen het volhouden door mag je best even uitrusten"  

 

Olaf Hoenson

Please reload

Featured Posts

Langdurige pijnklachten en niemand lijkt te begrijpen wat er aan de hand is.

December 18, 2015

1/1
Please reload

Recent Posts

September 18, 2016

February 18, 2016

January 17, 2016

Please reload

Search By Tags
Please reload

Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

​© 2019 Veerkracht Zorg

Leijenseweg 115e  |  3721 BC Bilthoven  |  030-2541214

  • Blogger - Black Circle
  • Twitter Classic
  • Instagram Social Icon