"Ik ben heel blij met wat ik heb bereikt"

Via Menno kwam ik in aanraking met Veerkracht Zorg. Ik heb al langer vage klachten van stijfheid, rugpijn, achillespeesproblemen, prikkelingen in armen en dove gevoelens in de voeten. Oefenen helpt, maar ook weer niet echt. En ik voelde wel dat er meer nodig was.

Bij Veerkracht Zorg zijn er meerdere disciplines die je verder helpen en die heel intensief samenwerken. Prachtig wie weet helpt dat wel. Het feit dat Menno hierbij hoorde was voor mij een geruststelling.

Maar ja een groot struikelblok voor mij was allereerst de psycholoog. Ik kon het allemaal wel zelf en hoefde niet zo nodig met een psycholoog te praten. Wie weet wat er allemaal boven komt. Maar ja zei een klein stemmetje misschien moet je er toch voor gaan, met alleen oefenen kom je er niet. Ik zat letterlijk vast in mijn lijf en in mijn hoofd. Nou ja dan toch maar er voor gaan. En toen kwam het voorstel om ook creatieve therapie te doen. Wauw, dat ging wel heel ver vond ik. Ik ben niet creatief, ik kan niet tekenen en omdat ik het niet ken heb ik dat niet in de hand. En dat laatste was voor mij best wel eng, aangezien ik graag alles in de hand wil hebben.

Dat werd dus even een nachtje slapen en alle voor en nadelen op een rij zetten.

En ik besloot ervoor te gaan. En dan ook letterlijk ervoor te gaan.

2 dagen in de week was ik een aantal uur bezig. De fysiotherapie, Auke, Wouter en Lotus leerde mij heel veel t.a.v. houding en beweging. En dat terwijl ik zelf ook fysio ben. En langzaamaan voelde ik me wat beter in mijn lijf.

Natuurlijk zijn niet alle klachten weg, maar ik voel me beter en ik weet hoe ik er mee verder moet.

De gesprekken bij Niels, de psycholoog, vond ik eigenlijk heerlijk, wie had dat gedacht. Elke week kunnen praten over de dingen die je bezig houden, iemand die naar je luistert en je zelf dingen in laat zien door de vragen die hij stelt. En dus helemaal niet iemand die zegt of je iets goed of fout doet, daar gaat het ook helemaal niet om, daar kom je zelf wel achter. Deze inzichten kwamen vanzelf.

En dan het grootste obstakel de creatieve therapie. Wat ik daar allemaal niet aan gehad heb, echt fantastisch. De oefeningen met Melanie waren zo goed en zo confronterend, echt geweldig. Door haar kreeg ik een heel goed beeld over hoe ik dingen doe en dat heeft me echt heel erg geholpen.

Ik merkte ook duidelijk dat iedereen met elkaar overlegde. Iedereen was op de hoogte van de voortgang bij de andere disciplines en daar konden ze op voortborduren. Je voelde je belangrijk en dat motiveert echt.

Ook wil ik nog Joost -Jan de psychiater bedanken. Die heeft zo goed ingeschat dat ik bij Niels in goede handen was. Echt knap dat je na een gesprek dat zo goed weet.

Het traject is nu klaar. Ik voel me lichamelijk wat beter, kan natuurlijk nooit over zijn. En weet ook wat ik nu verder kan doen. En ik ben zelf zo veranderd. Ik zit beter in mijn vel, ik ben assertiever op een goede manier, ik kan dingen een plek geven en voel me daardoor positiever in het leven staan. Ik ben heel blij met wat ik heb bereikt.

Ik kan het iedereen aanraden om dit traject te volgen. Als je er voor gaat dan kun je zoveel bereiken voor jezelf, want daar gaat het om. En het is niet moeilijk want de betrokkenheid van het team is zo groot dat werkt alleen maar positief.

Iedereen heel veel dank en veel succes.

#klantervaringen

Featured Posts
Recent Posts
Search By Tags
Er zijn nog geen tags.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

Leijenseweg 115e  |  3721 BC Bilthoven  

  • Blogger - Black Circle
  • Twitter Classic
  • Instagram Social Icon

​© 2019 Veerkracht Zorg